Nogomet
31

Meho Kodro: Vjerujem u svoju ekipu i prolaz dalje

Piše: M. N.
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Trener Fudbalskog kluba Sarajevo Meho Kodro kazao je kako je utakmica bila teška i da njegovi igrači nisu odigrali na visokom nivou, ali da su stvorili još nekoliko šansi za gol do kojeg nije došlo.

"Borac je odigrao kvalitetnu utakmicu. Branili su se, odbranili i pobijedili. Tvrdim i ponavljam da mi možemo svakome da damo dva gola van kuće, to ćemo pokušati. Vjerujem u ekipu i prolaz, te ćemo se pripremiti da tako bude", rekao je Kodro nakon utakmice.

Kazao je da je možda bilo nekoliko prekršaja u 16-ercu, i ukoliko se utvrdi da su sudije pogriješile, onda su igrači FK Sarajevo oštećeni.

"Falilo nam je dubine u momentu kada sam napravio tri izmjene. Pokušao sam da igramo kombinacije 3-2-3-2 sa Džemom koji je možda trebao da iskombinuje njegovu poziciju zadnjeg veznog i centrafora, mislim da smo dobili dubinu i imali smo šansi nakon toga. Odgovornost je moja. Danas nije uspjelo, ali idemo dalje", rekao je Kodro.

Dodao je kako će pokušati smiriti strasti i već večeras analizirati ovu utakmicu kako bi se spremili za narednu.

"Pripremit ćemo se maksimalno da dobijemo utakmicu u subotu. Imamo 20-ak igrača koji mogu igrati i bit će nekoliko promjena u sljedećoj utakmici", zaključio je trener Bordo tima.