Nogomet
264

Meho Kodro nakon remija na Koševu: Ne razmišljam o ostavci

Piše: M. N.
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Nakon što je FK Sarajevo večeras remijem završio utakmicu protiv Čelika, navijači su treneru Mehi Kodri poručili "Kodro odlazi". No, kako je šef Bordo tima rekao medijima, o ostavci ne razmišlja.

"Ne razmišljam o ostavci. Imam drugih stvari i moram da analiziram šta se dešavalo. Po mojim principima ostavka dolazi kada se analiziram i kada vidim da je ne mogu to da okrenem i da moje riječi i ja nemamo utjecaja na igrače. Ako vidim da je došlo do toga, onda ću možda razmišljati o tome", rekao je Kodro.

Istakao je kako su imali lošu utakmicu i da je cijela ekipa loše igrala, te kako smatra da je njegova formacija 4-2-3-1 bila dobra jer se pokazala uspješnom više puta. Naglasio je da FK Sarajevo može osvojiti titulu.

"Možemo osvojiti titulu, ali ako budemo igrali na način na koji smo igrali danas onda ne možemo biti ni prvi, ni drugi, a pitanje je možemo li i treći. Bitno je da vrate svoju igru i ako uspiju može se svašta desiti i utakmica protiv Olimpica bit će drugačija", rekao je Kodro dodavši kako se ekipa može povratiti do srijede kada ih očekuje sljedeća utakmica.

Kazao je kako igrači večeras nisu imali fundamentalnu stvar u fudbalu, a to je agresivnost.

"Mislim da je problem u glavama, u mentalitetu igrača, strahu od poraza, od pobjede, od Koševa i drugih stvari. Pokušat ćemo promijeniti percepciju koju u ovom momentu imamo svi", kazao je Kodro.

Spomenimo i to da su igrači Bordo kluba nakon utakmice ostali na stadionu Koševo kako bi uradili trening.