Nogomet
9

Mehmed Janjoš: Favoriti smo protiv Olimpica, moramo tražiti tri boda

Piše: D. B.
Mehmed Janjoš (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Mehmed Janjoš (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Sarajevo će u 9. kolu Premijer lige BiH biti domaćin Olimpicu. Bordo ekipa je prihvatila ulogu favorita, ali protivnika ne potcjenjuje. Novinarima su se povodom ove utakmice obratili trener tima s Koševa Mehmed Janjoš i nogometaš Anel Hebibović.

Janjoš ima dosta problema sa sastavom pa je uoči malog gradskog derbija veoma oprezan.

"Što se tiče situacije u ekipi, Duljević, Husejinović i Sarić sigurno neće igrati, nisu u kombinaciji. Problema ima i Ahmetović i to i za nas predstavlja veliki problem. Ako pogledamo tabelarno, ovog momenta je logično da svi kažu da će biti lako osvojiti tri boda. Mi tako ne mislimo, ali i ne bježimo od uloge favorita. Moramo biti ozbiljni i koncentrisani, jer je Olimpic dobra ekipa koja zna igrati. Izgubili su neke utakmice koje su bile izjednačene. Želimo nastaviti niz pobjeda", izjavio je Janjoš.

Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba

Igračima Sarajeva prijete suspenzije uoči nekoliko teških utakmica.

"Roster Sarajeva ima 18 igrača, a mi sada imamo devet igrača s dva kartona. Čeka nas težak raspored: Široki Brijeg, Sloboda, Željezničar i Zrinjski, međutim, mi razmišljamo samo o Olimpicu, nemamo drugog izbora nego da tražimo tri boda. Učinit ćemo sve da dođemo do toga", rekao je trener FK Sarajevo.

Sarajevo je pobijedilo Vitez više sretno nego spretno, ali se na kraju računaju samo bodovi i pobjede koje podižu samopouzdanje.

"Samopuzdanje se vraća pobjedama, prvo poluvrijeme smo odigrali loše, dok je drugo bilo bolje, ali smo imali i sreće da dobijemo utakmicu u 90. minuti. Također, imali smo i nekoliko zicera. Realan rezultat je bio neriješen, ali nismo pobijedili nezasluženo", kazao je Janjoš.

Anel Hebibović (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Anel Hebibović (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)

Novinarima se obratio i nogometaš Anel Hebibović koji je prošlu polusezonu proveo na posudbi u redovima Vukova.

"Olimpic je i dalje kvalitetna ekipa bez obzira na to što je iz kluba otišlo dosta igrača. Mi ćemo uraditi sve da pobijedimo uz pomoć naših navijača", rekao je Hebibović.

Utakmica Sarajevo - Olimpic igra se u nedjelju na stadionu Asim Ferhatović Hase od 17:00 sati.