Nogomet
2

Mehmed Janjoš uoči susreta s Mladosti: Kad se Sarajevo bori, rezultat ne izostaje

Piše: D. B.
Mehmed Janjoš (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Mehmed Janjoš (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
U prostorijama FK Sarajevo danas je održana konferencija za medije uoči utakmice 16. kola Premijer lige BiH u kojoj će Bordo ekipa odmjeriti snage s Mladosti DK. Novinarima su se ovim povodom obratili šef stručnog štaba tima s Koševa Mehmed Janjoš i prvotimac Dušan Hodžić.

"Pauzu smo iskoristili dobro, radili smo u kampu jer nam nisu potrebne mini pripreme. Imali smo i nekoliko povreda, ali je situacija u ekipi dobra. Rezultati pokazuju da dolazimo u formu i da dajemo rezultate koji se očekuju. Almir Bekić i Perica Ivetić su suspendovani, Marko Mihojević trenira, kao i Mersudin Ahmetović koji radi slabijim intenzitetom. Ahmetović neće početi utakmicu, ali bi mogao zaigrati ako bude potrebe", izjavio je Janjoš.

Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba

Protivnika itekako respektuje, no, vjeruje u dobar rezultat.

"Mladost je odlična ekipa, upali su u krizu, ali se vraćaju. Znaju igrati i dobro se postaviti na terenu. Dobro se poznajemo, ne vjerujem da će biti iznenađenja. Postižemo malo golova, to je problem. Ovo će biti teška utakmica, nema laganih. Međutim, kada se Sarajevo bori na terenu, onda rezultat ne dolazi u pitanje", rekao je šef stručnog štaba FK Sarajevo.

Koliko će se kadar mijenjati na proljeće, vidjet će se tokom zime.

"Još uvijek liga traje, imamo tri utakmice, a nakon toga ćemo analizirati i vidjeti šta trebamo raditi za proljeće", kazao je Janjoš.

Dušan Hodžić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Dušan Hodžić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)

Novinarima se obratio i nogometaš Dušan Hodžić koji očekuje pobjedu.

"Možemo nastaviti niz iako je Mladost dobra ekipa. Ipak, vjerujem da ćemo pobijediti. Atmosfera je sjajna u našem timu, imamo samopouzdanja i sve ide nabolje. Favoriti smo protiv Mladosti, nadamo se osvajanju sva tri boda", izjavio je Hodžić.

Utakmica Sarajevo - Mladost DK igra se u nedjelju od 13:00 sati.