Službene ponude još nema
0

McClaren se i dalje nada ostanku Džeke u Wolfsburgu

Totalsport
Edin Džeko
Edin Džeko
Engleski nogometni trener Steve McClaren, koji je prije dvije sedmice bio imenovan za novog trenera njemačkog prvoligaša Wolfsburga, istaknuo je tokom službenog predstavljanja na Volkswagen Areni kako mu je osnovni cilj vratiti klub na vrh poretka u Bundesligi sljedeće sezone.

"Wolfsburg je prije dvije sezone bio prvak Njemačke, a prošle sezone je osvojio tek osmo mjesto u prvenstvu. Razumljivo je da su navijači bili razočarani s takvim padom. Došao sam u ovaj klub kako bih ga vratio na vrh u Bundesligi, te izveo opet na evropsku pozornicu", najavio je 49-godišnji McClaren, koji je nakon neuspjeha na kormilu engleske reprezentacije vrlo dobro odradio zadaću u nizozemskom Twenteu u protekle dvije sezone. Minule sezone je McClaren s Twenteom osvojio naslov prvaka Eredivisije.

Engleski strateg svjestan je da će mu ostvarenje ciljeva biti puno teže ukoliko klub proda svog najboljeg igrača, bosanskohercegovačkog napadača Edina Džeku.

"Radi se o napadaču svjetske klase. Bio bih vrlo sretan da ostane u Wolfsburgu", veli McClaren.

Kao klubovi zainteresovani za Džekine usluge spominju se AC Milan, Arsenal, Juventus, Manchester United, Chelsea, Bayern, Real Madrid, Liverpool i Manchester City. Džeko je u izlogu, a zainteresovani kupac mora do 31. maja dati bankovnu garanciju na iznos od 40 miliona eura za odštetu Wolfsburgu. Nakon tog roka, najavio je sportski direktor kluba Dieter Hoeneß, cijena za Džeku bit će još veća!

"Zasad još nismo dobili službenu ponudu za Džeku, ali ona može stići svakoga trena od nekog od najvećih europskih klubova. Jedno je sigurno. Ispod zadane cijene od 40 miliona eura nećemo prodati Edina", poručio je Hoeneß.