Steve McClaren
0

"Volio bih da Džeko ostane"

Totalsport
Steve McClaren (Foto: AP)
Steve McClaren (Foto: AP)
Sljedeće sedmice engleski nogometni trener Steve McClaren prvi put će posjetiti grad Wolfsburg i istoimeni bundesligaški klub na sjeveru Njemačke, koji će voditi iduće sezone.

Dosadašnji trener nizozemskog prvaka Twentea i bivši engleski selektor mora s čelnicima kluba dogovoriti igračku križaljku za sljedeću godinu. Jako puno ovisi o situaciji s Edinom Džekom.

"Jako bih volio da Edin Džeko ostane s nama i nadam se da će se to dogoditi. On je od neprocjenjive vrijednosti za ovaj tim. Želite li u nogometu pobjeđivati, morate zabijati golove. Jedno je jasno: Edin Džeko zna kako se to radi!", rekao je Englez za Kicker.

Odluči li se Džeko, kako se i očekuje, ipak na odlazak, klub će ga pokušati nadomjestiti, otkriva Bild, Srbinom s austrijskim pasošem Markom Arnautovićem (21). Austrijski je reprezentativac prošlu sezonu proveo na posudbi u milanskom Interu upravo iz Twentea, a McClaren ga, kao njegov bivši trener, iznimno dobro poznaje.

"Marko je interesantan igrač, vrlo talentovan", izjavio je sportski direktor Wolfsburga Dieter Hoeneß.

Osim Arnautovića, za Džekinog eventualnog nasljednika također kandiduje Freiburgov kamerunski reprezentativac Mo Idrissou.