Nogomet
2

Matthäus: Bayern je najdominantniji tim koji sam ikada vidio

Totalsport
Lothar Matthäus (Foto: EPA)
Lothar Matthäus (Foto: EPA)
Minhenski Bayern već je osigurao naslov prvaka Njemačke i sada se može u potpunosti usredotočiti na Ligu prvaka. Lothar Matthäus oduševljen je današnjim nastupom Bayerna i smatra ga najdominantnijom ekipom u bližoj historiju.

Matthäus je u intervjuu za službenu stranicu Bundeslige tvrdi kako Bayern pod vodstvom Pepa Guardiole može biti još bolji i snažniji.

"Pep Guardiola došao je u München s impresivnim životopisom, njeguje svoj stil koji je već u Barceloni pokazao. Oduševio me, posebno činjenicom da je prije preuzimanja Bayerna čak i naučio njemački jezik. Dokaz je to koliki je perfekcionista i koliko želi biti primjer drugima. Bayern u svakoj utakmici želi biti sve bolji i rast će u budućnosti".

Bez obzira što Bavarci ruše sve rekorde, Matthäus smatra kako igračima motiva neće nedostajati.

"Igrači zasigurno uživaju u svim tim brojevima i pričama, to je nešto na što će svakako moći biti ponosni. Sumnjam da će ijedan od tih rekorda biti popravljen u skoroj budućnosti. Godinama sam bio treneri igrač, radio u Italiji, Španiji i drugim zemljama, ali nikada nisam vidio takvu dominaciju kakvu Bayern demonstrira posljednjih sezona".

Od igrača koji su ga impresionirali, posebno ističe Holanđanina Arjena Robbena.

"Već je raširena priča da je Arjen pravi egoista na terenu i da ga stalno prate povrede. Međutim ništa od toga nije ga pratilo ove sezone. On je najviše profitirao promjenom trenera i to pokazuje jako dobro na terenu. Igra sjajno i konstantna je prijetnja za protivničku odbranu".

Matthäus je s Bayernom osvojio sedam naslova prvaka Njemačke, tri Kupa te tadašnji Kup UEFA.