Nijemac uvjeren
42

Matthaus o duelu na Camp Nouu: Liverpool sigurno postiže pogodak

Klix.ba
Lothar Matthaus (Foto: AFP)
Lothar Matthaus (Foto: AFP)
Njemačka nogometna legenda Lothar Matthaus uvjeren je da će Liverpool postići pogodak na Camp Nouu u prvoj polufinalnoj utakmici Lige prvaka protiv Barcelone.

"Barcelona je u četvrtfinalu bila mnogo kvalitetnija od Manchester Uniteda, ali Liverpool je daleko veći zalogaj. Kompaktniji su i snažniji od Uniteda. Također, mnogo su agresivniji s potpuno drugačijim postavljanjem igre od Barce. Siguran sam da će Redsi zabiti na Camp Nouu, čak možda i pobijediti", rekao je Matthaus u intervjuu za britanski The Sun.

Slavni Nijemac smatra kako bi Andy Robertson trebao pokušati zaustaviti Lionela Messija, a da bi Virgil Van Dijk trebao biti zadužen za Luisa Suareza.

"Za visokog Van Dijka neće biti lako protiv igrača Messijeva profila. Messi uvijek više prijeti s desne strane tako da se Robertson mora što više približiti sredini terena i na taj način neutralisati opasnog Argentinca", poručio je Matthaus.

Inače, nastup Roberta Firmina za Liverpool je i dalje je pod upitnikom, ali i bez njega u ekipi igračima Barcelone sigurno će biti teže nego u svim ovosezonskim utakmicama Lige prvaka.

Podsjetimo, utakmica između Barcelone i Liverpoola igra se večeras s početkom od 21:00 sat.