Nogomet
355

Matijas Pejić: Svjesni smo dresa koji nosimo, idemo na pobjedu protiv Zrinjskog

Piše: D. B.
Matijas Pejić
Matijas Pejić
U Mostaru će u subotu biti odigran gradski derbi između Zrinjskog i Veleža, utakmica za koju živi grad na Neretvi. Nogometaš Rođenih Matijas Pejić ističe pozitivnu atmosferu u timu i otvorenu borbu za pobjedu.

Velež u ovoj sezoni ne bilježi rezultate kakvi su se očekivali.

"Sa dosadašnjim rezultatima ne možemo biti zadovoljni. Žalimo što nismo pobijedili Mladost, Olimpic i Čelik, jer smo bili mnogo bolji. Nakon pobjede što smo eliminisali Slaviju u Kupu BiH i pobijedili je u Premijer ligi, vratila nam se pozitivna atmosfera koja je bila narušena poslije poraza od Širokog Brijega. Derbi sa Zrinjskim dočekujemo spremni i raspoloženi", izjavio je Pejić za portal Klix.ba.

On je istakao da veoma respektuje protivnika, ali da Velež ima odgovor.

"Jača strana Zrinjskog je ofanzivni dio ekipe sa Đurićem, Crnovom, Simeunovićem i Nikolićem. Oni će nam biti najveća prijetnja. Radi se o igračima koji svakoj ekipi mogu postići pogodak. S druge strane, mi imamo uigranu odbranu, koja protivnicima dopušta veoma mali broj prilika", rekao je nogometaš Veleža.

On smatra da Rođeni mogu osvojiti sva tri boda u mostarskom derbiju, koji mnogo znači klubu i navijačima.

"Disciplinirani smo i igramo timski, a u takvoj igri se često dokaže pojedinac koji riješi utakmicu. Mi smo Velež i svjesni smo dresa koji nosimo, tako da idemo na pobjedu, bez obzira protiv koga igramo. Ako budemo pravi i ispoštujemo sve što trener bude od nas tražio, siguran sam da možemo pobijediti rivala", kazao je Pejić.

U derbiju za Velež neće igrati Samir Merzić zbog suspenzije.

Uprkos nezadovoljavajućim rezultatima, Velež i dalje ima visoke ambicije.

"Cilj je jasan, od nas se traži izlazak u Evropu", riječi su lijevog beka Veleža.

Kada je riječ o favoritima za titulu, Pejić je izdvojio nekoliko ekipa.

"Trenutno nema izrazitog favorita, svako svakog može pobijediti. No, jasno je da se izdvajaju Široki Brijeg, Sarajevo, Zrinjski i Željezničar, no, Olimpic i Velež također imaju šanse", završio je Pejić.

Mostarski derbi se igra u subotu s početkom u 17:00 sati.