Nogomet
53

Deni Simeunović: Mogao bih riješiti derbi protiv Veleža

Piše: D. B.
Deni Simeunović
Deni Simeunović
Zrinjski će u 9. kolu BHT Premijer lige ugostiti Velež u mostarskom derbiju. Jedan od najboljih igrača Plemića Deni Simeunović vjeruje da on može riješiti pitanje pobjednika.

Zrinjski se nakon osam kola nalazi na četvrtom mjestu sa 16 bodova, četiri manje od Širokog Brijega. Plemići nisu zadovoljni učinkom.

"Rezultati nisu najbolji, nismo baš ovo očekivali jer smo u svakoj utakmici stvarali mnogo šansi, ali teško postižemo golove. Smatram da nemamo sportske sreće, jer bi u suprotnom imali više bodova", izjavio je Simeunović za portal Klix.ba.

U narednom kolu Zrinjski dočekuje Velež.

"Čeka nas derbi ovdje u Mostaru. Za mene je ta utakmica nešto posebno, jer vidim kako ovdje ljudi doživljavaju susret s Veležom. Igratu ovu utakmicu mi je zadovoljstvo, jer stadion bude ispunjen od posljednjeg mjesta. Za mene, kao igrača, igrati pred mnogobrojnom publikom i u takvoj atmosferi je nešto najljepše", kazao je nogometaš Zrinjskog.

U redovima aktuelnog šampiona BiH ne očekuju lagan zadatak protiv Veleža, ali vjeruju u pobjedu.

"Ovaj će derbi biti težak kao i svaki drugi. U posljednjem sam se povrijedio na našem terenu i nisam mogao dati sve od sebe, ali ovaj derbi dočekujem maksimalno spreman i osjećam da bih upravo ja mogao riješiti pitanje pobjednika. Velež sam pobjeđivao igrajući za Travnik, red je da ih dobijem i sa Zrinjskim. Bit će 2:0 za nas", poručio je Simeunović.

On je svjestan opasnosti koje prijete na derbiju.

"Moramo se paziti njihovih brzih igrača. Ne očekujem da će nas napasti, nego da će pokušavati doći do gola kontranapadima. Tu su veoma opasni, to im moram priznati", iskren je bio krilni nogometaš Plemića.

Zrinjski i ove sezone planira biti u vrhu bh. nogometa.

"Cilj je izboriti nastup u Evropi, ali i iskoristiti sve prilike za osvajanje pozicije u vrhu tabele. Želimo odbraniti titulu prvaka BiH", rekao je Simeunović.

Kao konkurente vidi samo dva kluba.

"Borit ćemo se sa Sarajevom i Širokim Brijegom. To su najveći konkurenti", završio je Simeunović.

Utakmica Zrinjski - Velež se igra u subotu s početkom u 17:00 sati.