Nogomet
17

Hajdarović: Ne plašimo se Zrinjskog i atmosfere, idemo po pobjedu

Piše: D. B.
Alidin-Dino Hajdarović
Alidin-Dino Hajdarović
U okviru 9. kola BHT Premijer lige Zrinjski i Velež će odigrati gradski derbi. Nogometaš Rođenih Alidin-Dino Hajdarović je istakao odlučnost njegovog tima da porazi ljutog rivala.

Rođeni nisu potpuno zadovoljni nakon osam odigranih kola, ali najavljuju bolje igre i rezultate.

"Što se tiče dosadašnjeg dijela sezone mi nismo baš zadovoljni, jer smo mogli osvojiti puno više bodova, no, do kraja ima još dosta da se igra. Nadam se da ćemo nadoknaditi izgubljeno. Atmosfera u timu je odlična i spremno dočekujemo naredno kolo", izjavio je Hajdarović.

U subotu će Velež biti gost gradskom rivalu Zrinjskom.

"O važnosti mostarskog derbija je suvišno govoriti. Svima je jasno koliko znači ova utakmica, posebno za igrače rođene u Mostaru", jasan je bio nogometaš Veleža.

On je najavio otvorenu borbu za sva tri boda.

"Ne plašimo se Zrinjskog ni atmosfere koja će nas dočekati. Spremni smo i sigurno nas ništa ne može iznenaditi. Imamo svoje adute koje ćemo pokušati iskoristiti i na kraju slaviti. Idemo na gostovanje da pobijedimo Zrinjskog i tako ćemo se postaviti od početka utakmice", rekao je Hajdarović.

Trener Veleža Nedim Jusufbegović nema problema s povrijeđenim igračima. Neće moći računati samo na Samira Merzića, koji je suspendovan.

Rođeni priželjkuju bolji plasman u odnosu na prošlu sezonu.

"Cilj je bolji plasman nego prošle sezone, kada smo bili peti. Nadamo se da ćemo naredne sezone igrati u Evropi", kazao je Hajdarović.

Kada je riječ o favoritima za titulu prvaka, izdvojio je tri ekipe.

"Prvi favorit je Široki Brijeg, a šanse imaju Sarajevo i Željezničar. Borba za prvaka će biti izuzetno zanimljiva", završio je Hajdarović.