Nakon jedne polusezone
0

Matija Matko raskinuo ugovor sa FK Sarajevo

Piše: Dalibor Bošnjak
Matija Matko
Matija Matko
Dojučerašnji napadač FK Sarajevo Matija Matko je u četvrtak sporazumno raskinuo ugovor s Bordo ekipom i odlučio se vratiti u Hrvatsku.

Matko je u ekipu Sarajeva došao u zimskom prijelaznom roku sezone koja je završila u srijedu. Iz Zvijezde je stigao kao veliko pojačanje, ali, kako kaže, stvari nisu išle onako kako je planirano, tako da je odlučio ponovo napustiti klub.

"Nažalost, nisam više igrač Sarajeva. Raskid ugovora sam predložio prije sedam dana. Razlog za to je uglavnom što ne igram, a nisam ni igrač koji će sjediti na klupi. Morao sam otići, jer u klubu više nije kao što je nekada bilo. To je sve što ću reći o razlozima odlaska. Ipak, nije mi nimalo drago što napuštam Sarajevo, ali je tako moralo biti", izjavio je Matko za portal Klix.ba.

Matko je izrazio žaljenje zbog loše sezone koju iza sebe ima FK Sarajevo.

"Razočaran sam raspletom situacije. Veoma mi je teško zbog loših rezultata, a posebno zbog neuspjeha u derbiju sa Željezničarom. Možda bi mi bilo lakše da sam igrao više, pa bi se neke stvari pokazale same od sebe. Zaista sam želio odraditi još jedne pripreme, zaigrati u novoj sezoni, pa onda šta bude. Ali, nažalost, do toga nije došlo. Vraćam se kući", iznio je svoja razmišljanja vidno razočarani napadač.

Hrvatski nogometaš je dodao da ima nekoliko ponuda iz inostranstva, ali da će o tome razmisliti nešto kasnije.

Ipak, za Matka nije sve tako crno.

"Ima i dobrih stvari. U septembru ću postati otac. Jedva čekam da vidim djevojku i radujem se tome", završio je Matko.

Matko je za Sarajevo nastupao u dva navrata. Proslavio se golom na Grbavici 2006. godine kada je Sarajevu donio pobjedu nad Željezničarom nakon nekoliko "sušnih" godina.