I dalje vezan za FK Sarajevo
0

Matija Matko putem Facebooka: Sretno danas voljeni klube

Piše: Dalibor Bošnjak
Matija Matko
Matija Matko
Matija Matko je jedan od bivših igrača FK Sarajevo, koji je uprkos odlasku iz kluba ostao privržen ekipi sa Koševa. Izrazio je podršku bivšim saigračima putem svog profila na Facebooku.

Matko je napustio FK Sarajevo sporazumnim raskidom ugovora nakon završetka prošle sezone te se vratio u Hrvatsku, a sada je član Intera iz Zaprešića. Nekadašnji ljubimac publike sa Koševa još uvijek gaji veliku ljubav prema svom bivšem klubu.

Dokaz predanosti ekipi sa Koševa je i njegov status na Facebooku u kojem je poželio sreću Sarajevu u prvoj utakmici 3. pretkola Evropske lige protiv Zete iz Crne Gore.

"Sretno danas voljeni klube SARAJEVO", napisao je na svom profilu skromni napadač, koji će ostati upamćen po golu kojim je na Grbavici protiv Željezničara donio pobjedu Sarajevu nakon nekoliko neuspješnih duela Bordo ekipe protiv ljutog rivala.

Za Klix.ba je Matko rekao da prati nastupe Sarajeva i da je srcem uz voljeni klub.

"Nema se šta puno reći, Sarajevo igra odlično. Ekipa je uigrana i može mnogo postići. Zetu ne poznajem, ali sigurno nije loša ekipa. Važno je čuvati se pogotka i osigurati prednost. Vjerujem u pobjedu i konačan tijumf Sarajeva", poručio je Matko.

Matija će za mjesec dana postati otac, pa se nada da će se, osim rođenju sina, nastaviti radovati novim uspjesima Sarajeva.