Nogomet
1

Materazzi postaje Mourinhov pomoćnik u Chelseaju?

Totalsport
Marco Materazzi (Foto: AFP)
Marco Materazzi (Foto: AFP)
Penzionisani talijanski nogometaš Marco Materazzi priznao je za švicarske novine da bi mu se ostvario san kada bi postao pomoćnik Joseu Mourinhu, za kojeg se vjeruje da će se uskoro vratiti u Chelsea.

Materazzi je igrao pod portugalskim stručnjakom 2010. godine, kada je Inter osvojio tri krune (prvenstvo, kup i Liga prvaka), te je i dan danas u bliskom kontaktu s još uvijek aktuelnim trenerom Real Madrida, ali samo do 1. juna kada će posljednji put voditi "kraljevski klub".

"Naša pobjeda u Ligi prvaka je možda bila iznenađenje za neke, ali ne i za nas. To je bila sezona u kojoj nam se nijedna prepreka nije činila previsokom, tako da je za nas bilo normalno da smo u konačnici postali prvaci Evrope. Veliku je ulogu na putu do sva tri naslova odigrao Mourinho", rekao je popularni Matrix, koji je potom stao u odbranu Portugalca koji je u posljednje vrijeme izložen žestokim kritikama.

"Svako ko govori ružno o Mourinhu je jednostavno ljubomoran. Jako mi se sviđa njegov način vođenja ekipe, jer uvijek traži pobjedu. On je također iskren čovjek što je sjajna odlika u životu", kaže Materazzi, koji je potom objasnio što bi mu značilo kada bi ga Mourinho pozvao za pomoćnika.

"To bi bilo ostvarenje najluđeg sna. Radio bih s najboljim trenerom na svijetu, The Special Oneom. Šta bi moglo biti bolje od toga?", zaključio je Talijan.

Prema nagađanju brojnih medija, Mourinho će biti predstavljen kao novi trener Chelseaja po povratku u London 2. juna, dan nakon posljednjeg dana na poslu u Real Madridu.