Nogomet
18

Mateo Sušić za Klix.ba: Protiv Belgije čvrsto i agresivno u odbrani, u napadu imamo Ibiševića i Džeku

Piše: D. B.
Mateo Sušić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Mateo Sušić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Nogometna reprezentacija BiH u petak igra drugu kvalifikacijsku utakmicu za plasman na Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine, a protivnik je reprezentacija Belgije. Meč će biti odigran u Briselu, gdje su Zmajevi poraženi u prošlom ciklusu. Ipak, prema riječima bh. reprezentativca Matea Sušića, u našem timu vlada optimizam.

"Atmosfera je fantastična, trenira se maksimalno ozbiljno i koncentrisano. Predano ispunjavamo sve zadatke koje selektor stavlja pred nas, svi smo zdravi i jedva čekamo utakmicu", izjavio je Sušić.

Naš tim mora odigrati čvrsto i agresivno ukoliko želi napraviti dobar rezultat.

"Protiv Belgijanaca moramo odigrati timski, čvrsto i agresivno u odbrani, dok u napadu imamo Ibiševića i Džeku, koji su u odličnoj formi. Nadam se da će tako nastaviti i protiv Belgije. Oni imaju odličan tim, tako da svakom igraču trebamo pristupiti jednako. Hazard je vjerovatno njihov najbolji igrač, pa ga se moramo posebno čuvati", rekao je bh. reprezentativac.

Belgija je jedna od najboljih reprezentacija svijeta, favorit je u susretu sa Zmajevima, no, naši momci namjeravaju odigrati hrabro i boriti se za bodove.

"Najavljivati pobjedu protiv Belgije ne bi bilo uredu, jer su oni favoriti i igraju na domaćem terenu. Ipak, dobro znamo naše kvalitete, pa u ovu utakmicu ulazimo maksimalno i optimistično. Svaki od nas je sportista i želi da pobijedi, to je normalno, a tri boda bi nas znatno približila plasmanu na SP", završio je Sušić.

Utakmica Belgija - BiH se igra u petak na stadionu King Baudouin od 20:45 sati.