Nogomet
196

Mateo Sušić za Klix.ba: Nadam se da ću dobiti priliku u reprezentaciji BiH

Piše: A. D.
Dojučerašnji mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine Mateo Sušić odlično se snašao u timu Cluja koji je trenutno drugoplasirana ekipa u najboljoj ligi Rumunije.

Desni bek koji je u Cluj došao ljetos iz Energie Cottbusa brzo je izborio mjesto u timu koji u posljednje vrijeme igra u odličnoj formi.

"Nalazimo se na drugom mjestu bodovno izjednačeni sa Steauom koja ima najveći budžet i najzvučnija imena u svom timu. Šest igrača Steaue trenutno su reprezentativci Rumunije”, govori Sušić u razgovoru za naš portal.

"Cluj je u posljednjoj deceniji ostvario niz uspjeha među kojima se izdvajaju tri naslova prvaka Rumunije, dva nacionalna Kupa i tri Superkupa, uz nastupe u grupnoj fazi Lige prvaka", dodaje Sušić.

Cluj je poznat kao klub koji je u najbolje evropske lige lansirao veliki broj mladih igrača.

"Takva je ovdje klupska politika. I moje ambicije iskreno su preko Cluja dobaciti do neke od liga petice”, kaže Mateo.

Ambicije Cluja na startu sezone i danas, nisu jednake.

"Na početku je cilj bio plasman među najboljih pet klubova u Rumuniji, te izlazak na evropsku scenu. Danas su apetiti porasli jer smo do sad pokazali da smo među najboljim ekipama u Rumuniji. Do kraja ćemo se boriti za titulu sa Steauom, dok su opasni i Astra, odnosno Petrolul”, najavljuje Sušić.

Mateo još od prelaska iz Istre u Cottbus gaji reprezentativne ambicije. Do sad je prošao sve omladinske selekcije Bosne i Hercegovine.

"Igram u dobroj formi. Do sad sam odigrao sve utakmice za Cluj i niti jednom nisam zamijenjen. Nisam opterećen, želim u prvom redu igrati dobro za klub, a ako bi se ukazala prilika u reprezentaciji ja sam siguran da bih ju iskoristio. Znam da selektor poziva igrače iz domaćeg i hrvatskog prvenstva od kojeg je rumunsko prvenstvo objektivno kvalitetnije. I to je jedan od razloga zbog kojih se nadam da ću nekada dobiti šansu", zaključio je Sušić.