Nogomet
81

Jasmin Šćuk za Klix.ba: Vrijeme je za odlazak iz Mlade Boleslav

Piše: A. D.
Jasmin Šćuk
Jasmin Šćuk
Sa 20 osvojenih bodova iz 13 mečeva Mlada Boleslav drži priključak za vodećim klubovima Synot lige Češke Republike. Prva zvijezda kluba je Jasmin Šćuk, Jablaničanin koji ove sezone nosi kapitensku traku.

Mozak tima Mlade Boleslav zadovoljan je dosadašnjim igrama i rezultatima.

"Sa zadovoljstvom kažem da je ova sezona uspješna i za mene i za moj klub. Najstandardniji sam igrač u klubu, postigao sam tri pogotka, dodao i tri asistencije, što je dosta dobar učinak za jednog defanzivnog veznog igrača. Uz to sam u Mladoj Boleslav dobio kapitensku traku što je velika nagrada za moj trud i rad”, pohvalio se Šćuk.

Klupske ambicije su jasne.

"Želimo u samom vrhu završiti ovu sezonu. Važno je zadržati poziciju koja vodi u pretkola Lige prvaka ili Evropske lige. Škoda auto je nedavno postala generalni sponzor kluba i to je dugoročno rješenje za klupske finansije. To je i jedan od razloga zbog kojih sam se odlučio produžiti ugovor”, iskren je Šćuk.

Bez obzira na to, ipak je najavio odlazak već narednog ljeta.

"Mislim da je ovo moja posljednja sezona u dresu Mlade Boleslav. Nemam namjeru ostati ovdje, šest godina sam tu i smatram da je vrijeme za odlazak. Željan sam novih dokazivanja i iskušenja u nekom drugom klubu, odnosno drugoj zemlji. Ljetos sam imao nekoliko dobrih ponuda, prije svih od Maccabija iz Tel Aviva, ali se nisam želio upuštati u takvu avanturu”, kazao je Šćuk.

Ljetos je predvodio tim Mlade Boleslav koji je iz Evropske lige eliminisao Široki Brijeg.

"Već na prvoj utakmici vidljivo je bilo da je kvalitet na našoj strani. U drugoj je to samo potvrđeno. Široki je kvalitetan tim, ali u evropskim takmičenjima nijanse i male stvari presuđuju. Svaka prilika tamo se mora iskoristiti”, dodaje Šćuk.

Mnogo je navijača reprezentacije Bosne i Hercegovine koji se nadaju da će priliku u državnom dresu uskoro dobiti i Šćuk. Jasmin o tome nije želio govoriti, ali je iskazao optimizam pred naredni meč reprezentacije.

"Naredni meč protiv Izraela od velikog je značaja za nas. Ishod predstojeće utakmice će odlučiti o našoj sudbini i eventualnom plasmanu na Evropsko prvenstvo. Iako smo već prosuli i previše bodova, šanse za Francusku bi bile velike ako bismo pobijedili u Haifi. Što se tiče mog eventualnog angažmana u reprezentaciji, na tu temu ne bih želio govoriti”, kazao je na kraju Šćuk.