Nogomet
2

Martino i Barcelona sporazumno raskinuli saradnju

Totalsport
Gerardo Martino (Foto: AFP)
Gerardo Martino (Foto: AFP)
"U sporazumnom dogovoru s Barcelonom odlučili smo da je ovo bila moja posljednja utakmica na klupi katalonskog kluba", rekao je na novinskoj konferenciji Gerardo Tata Martino.

"Čestitam Atletico Madridu. Bili su bolji. Želim se zahvaliti predsjedniku kluba, Sandru Rosellu, Zubizarreti i svima koji su mi dali priliku. Žao mi je što nisam s ovim sjajnim igračima uspio osvojiti veliki trofej ove sezone. Hvala i svim novinarima", rekao je između ostalog Martino.

Nakon završetka govora nije bilo pljeska za argentinskog stručnjaka, samo tišina, koja najbolje oslikava u kakvom ozračju Barcelona završava ovu iznimno lošu sezonu.

Podsjetimo, Atletico Madrid je ove subote na Nou Campu uzeo bod i osvojio naslov prvaka Španije, a katalonski je klub još ranije poražen u finalu Kupa kralja od Real Madrida, te u četvrtfinalu Lige prvaka upravo od današnjeg suparnika.

Novi trener katalonskog kluba vjerovatno će biti njegov bivši igrač Luis Enrique, koji večeras posljednji put s trenerske klupe vodi Celtu iz Viga.