Le Championnat
0

Marseille pobjedom skočio na prvo mjesto

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Nogometaši Marseillea pobjedom na svom Velodromeu 3-0 protiv Sochauxa u zaostaloj utakmici 14. kola zasjeli su na čelnu poziciju francuskog prvenstva.

Marseille nije osjetio nikakve posljedice izostanka svog kapitena i najboljeg strijelca Mamadoua Nianga, koji je do sada zabio 15 golova, a ovaj dvoboj je propustio zbog ozljede zadnje lože.

Agentinac Heinze doveo je domaćina u vodstvo već u 9. minuti pogotkom glavom nakon kornera, u 27. je Ben Arfa iz penala povećao na 2-0, a konačnih 3-0 postavio je Kone u drugoj minuti sudačke nadoknade.

Zanimljivo da će se isti suparnici sastati za samo sedmicu u sklopu regularnog, 32. kola, kada će Sochaux biti domaćin.

Marseilleu je ovo bila osma pobjeda u zadnjih 10 nastupa u Le Championnatu. U preostale dvije je remizirao. Nagrada je stigla u vidu zauzimanja prvog mjesta na ljestvici sa 59 bodova, dva više od Lyona, Montpelliera i Auxerrea, koji svi imaju utakmicu više, a tri više od aktualnog prvaka Bordeauxa, koji sada ima susret manje od Marseillea, odnosno dvije utakmice manje od ostalih spomenutih klubova.

Sochaux zauzima 14. mjesto sa 37 bodova i utakmicom manje.

 Le Championnat, zaostali susret 14. kola:

Marseille – Sochaux 3-0 (Heinze 9, Ben Arfa 27, Kone 90+2)

Redoslijed: 1. Marseille 59 (-1), 2. Lyon 57, 3. Montpellier 57, 4. Auxerre 57, 5. Bordeaux 56 (-2)...14. Sochaux 37 (-1)...