Nogomet
0

Marseille dočekuje uzdrmani Inter, Bayern gostuje kod Basela

Sarajevo-x.com
Foto: AFP
Foto: AFP
U srijedu navečer su na rasporedu dva susreta osmine finala Lige prvaka. Marseille će na svom terenu dočekati uzdrmani Inter, dok će Basel biti domaćin bavarskom gigantu Bayernu. Oba susreta počinju u 20:45 sati.

Marseille - Inter Zbog izuzetno loših rezultata u domaćem prvenstvu, Inter kroz Ligu prvaka pokušava spasiti sezonu i otići što dalje u ovom takmičenju. Ovaj susret neki smatraju i direktnim okršajem Didiera Deschampsa i Claudija Ranierija. U sezoni 2003/04 Ranieri i Deschamps su se, kao treneri Chelseaja i Monaca, susreli u polufinalu Lige prvaka. Monaco je prošao u finale ukupnim rezultatom 5:3, gdje je izgubio od Porta, dok je Ranieri izgubio posao na Stamford Bridgeu. Ipak, Deschamps tvrdi kako ovo nije dvoboj trenera, nego klubova, te da je Inter favorit.

"U ovoj utakmici nismo važni Ranieri i ja, nego Marseille i Inter. Naša ekipa nije u istoj kategoriji s Interom, ali imamo šansu da prođemo dalje. Inter je jedna od sedam ili osam najvećih evropskih ekipa čiji je cilj osvajanje trofeja. Naš cilj je četvrtfinale, a ako se plasiramo, naše će ambicije porasti. Ne vjerujem da se Ranieri želi osvetiti, jer osveta u nogometu ne postoji", izjavio je Deschamps.

Basel - Bayern

Igrači Basela su "najzaslužniji" za oproštaj Manchester Uniteda u grupnoj fazi Lige prvaka. Švicarci na osnovu tog uspjeha žele nastaviti svoj dobar niz i traže svoju šansu protiv Bayerna. S druge strane, Bavarci uvijek ciljaju na najviše postolje. Jedno je sigurno, u dva susreta ćemo gledati veliku borbu za četvrtfinale.