Nogomet
307

Marko Topić: U gradskom derbiju navijat ću za Sarajevo

Piše: Edin Isanović
Marko Topić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Marko Topić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Marko Topić, bivši bh. reprezentativac, za naš nacionalni tim igrao je u teškim trenucima, što je mnogima ostalo duboko urezano u sjećanje. Davao je maksimum i zbog toga je izuzetno cijenjen među navijačima. Proteklu sedmicu Marko je boravio u glavnom gradu BiH, gdje je u Centru za edukaciju trenera nastavio obrazovanje za sticanje licence.

Iskoristili smo priliku i pitali ga za prognozu 107. vječitog derbija između Sarajeva i Željezničara koji se igra na Koševu u nedjelju u 17:00 sati. Odmah je naglasio kako će bodriti domaće.

"U gradskom derbiju navijat ću za FK Sarajevo. Neka se niko ne naljuti, ali Bordo tim mi je draži. U vrijeme dok sam igrao za reprezentaciju, na Koševu sam doživio lijepe trenutke, navijači su skandirali moje ime i to se pamti. Znam da je na najvećem bh. stadionu tada bilo i fanova drugih klubova, ali se sjećam da ih je bilo dosta sa bordo obilježijima. Imam dosta prijatelja koji navijaju za oba kluba, ali je moj favorit tim sa Koševa. Uostalom, uvijek sam simpatisao Sarajevo“, kazao je Topić.

Dodao je kako su izabranici Almira Hurtića trenutno u sjajnoj formi i da imaju dobru atmosferu. Ipak, naglasio je kako u ovakvim utakmicama nema favorita i da gosti sa Grbavice imaju svoje adute.

"Posljednji rezultati Sarajeva daju za pravo domaćima i njihovim navijačima da imaju velika očekivanja. Serija pobjeda i dobra atmosfera u svlačionici su nešto što može biti presudno. Šansa Bordo tima je u prekidima jer je tim sa Grbavice u okršajima sa Slobodom pokazao dosta nediscipline. S druge strane, Željezničar ima sjajan niz trijumfa u prvenstvu, ali su u kupu podbacili. Također, Plavi mogu u ovom dvoboju pokazati da su brzo prebrodili krizu i da se vrate na pobjednički kolosijek. U derbijima nema favorite i može odlučiti nadahnuće pojedinca“, zaključio je Topić.