Nisu bili iznenađeni
0

Marchisio: Ovo je plod naše sjajno obavljenje analize Celtica

Totalsport
Claudio Marchisio (Foto: AFP)
Claudio Marchisio (Foto: AFP)
Vjerovatno su nogometaši Juventusa imali u podsvijesti činjenicu da je ove sezone Celtic na svom terenu pobijedio i veliku Barcelonu (2-1), prije nego što su istrčali na travnjak škotskog prvaka.

No, talijanski prvak je obavio prvih 90 minuta osmine finala Lige prvaka na fantastičan način. Pobijedio je kod Celtica 3-0, praktično se već plasirao među osam najboljih, a Škote je u crno potpuno zavio Claudio Marchisio na kraju utakmice. U 77. je postigao pogodak za 2-0, a šest minuta kasnije je asistirao Mirku Vučiniću, kada je Crnogorac postavio konačnih 3-0.

"Ovo je plod naše sjajne analize koju smo obavili. Mislim da smo sve do detalje znali o Celticu i zbilja, nisu nas ničim iznenadili. Naravno, trebalo je dobro reagovati i u napadačkom smislu, ali mislim da smo stvarno obavili sve naše zadatke kako je trebalo", bile su riječi reprezentativnog talijanskog veznjaka Marchisija.

"Željeli smo dati pogodak, a dali smo tri. Možemo govoriti o tome kako smo već u četvrtinalu, iako nikada ništa nije sigurno. Ovakva nam je pobjeda time draža jer se možemo u razmišljanjima vratiti Seriji A. Dobili smo veliko olakšanje i ovo je stvarno lijepa pobjeda".

Podsjetimo da Juventus u Serie A i dalje drži čelnu poziciju s pet bodova više od drugoplasiranog Napolija.