Nogomet
0

Marcelo Bielsa odbio klupu River Platea

Totalsport
Marcelo Bielsa (Foto: AP)
Marcelo Bielsa (Foto: AP)
Najtrofejniji argentinski nogometni klub River Plate i dalje je u potrazi za trenerom. U srijedu je klupu posrnulog diva odbio preuzeti Marcelo Bielsa.

Temperamentni trener je prije nekoliko dana podnio ostavku na mjesto selektora Čilea zbog neslaganja s novim predsjednikom nacionalnog saveza Jorgeom Segovijom. No, tvrdi da se zasad ipak ne može izvući iz ugovora koji traje do 15. januara sljedeće godine.

"Razgovarali smo s Bielsom koji nam je zahvalio što smo ga se sjetili. No, rekao nam je još uvijek pod ugovorom s Čileom i ne preostaje mu ništa drugo nego da ga odradi do kraja", izjavio je dopredsjednik Rivera Omar Solassi.

Klub iz Buenos Airesa već sedam kola u argentinskom prvenstvu ne zna za pobjedu i prvi put u historiji mu prijeti ispadanje iz lige zbog čega je u ponedjeljak smijenjen trener Angel Cappa. Klupski čelnici su posao najprije ponudili bivšem treneru Americu Gallegu, a kako ih je i on, poput Bielse, odbio, River će u velikom derbiju protiv Boca Juniorsa sljedeći utorak vjerovatno voditi trener mlade ekipe Juan Jose Lopez.