|

Bielsa ostaje na čileanskoj klupi do Copa Americe

Bielsa ostaje na čileanskoj klupi do Copa Americe
0
T
Totalsport
28.1.2011. u 12:54
0
komentara
0

dijeljenja
Bielsa ostaje na čileanskoj klupi do Copa Americe Marcelo Bielsa (Foto: AP)
Marcelo Bielsa, uspješni selektor čileanske nogometne reprezentacije, pristao je zadržati se na klupi iste zaključno s nastupom na Copa Americi ovog ljeta.
Čileanski mediji pišu da je 55-godišnji argentinski stručnjak doputovao u Santiago de Chile kako bi s predsjednikom saveza Sergijom Jaudeom formalizirao privremeno produženje saradnje. Bielsa će nastaviti voditi tim do i na južnoameričkom kontinentalnom prvenstvu u Argentini, nakon čega će odlučiti hoće li napustiti dužnost ili nastaviti projekt za Svjetsko prvenstvo 2014. godine.

Odlazak s klupe Bielsa je objavio u novembru prošle godine nakon što je na čelo saveza stigao Jorge Segovia, čovjek od kojeg Bielsu, kako je sam selektor rekao, dijeli nesavladivi filozofsko-praktični jaz. Kako je Segovia u međuvremenu razvlašten zbog sukoba interesa, Bielsa se predomislio, premda je aktuelni predsjednik Jaude Segovijin prijatelj i pouzdanik.

Na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi Argentinac je Čileance doveo do osmine finala, u kojoj su izgubili od Brazila 3-0. Čile je na Mundijalu nastupio prvi put nakon Francuske 1998. godine.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.