Nogomet
32

Marca: Perez u 100 miliona eura vrijednoj operaciji za Neymara

Totalsport
Neymar
Neymar
U poslijepodnevnim je satima subote madridski sportski dnevnik Marca izašao s informacijom da Realov predsjednik Florentino Perez već dva mjeseca pregovara s čelnim ljudima Santosa.

Povod tome je, naravno, 21-godišnji napadač kluba i brazilske nogometne reprezentacije Neymar da Silva Santos Junior. Da bi realizirao transfer, navodi klubu blizak sportski dnevnik, predsjednik "kraljevskog kluba" namaknuo je stotinu miliona eura.

"Bio bi to veličanstveni transfer usporediv s dolaskom Cristiana Ronalda prije četiri godine", navodi Marca.

Trenutno mladi napadač u Santosu zarađuje 7.2 miliona eura po sezoni. Tolika mu primanja omogućuju unosni sponzorski ugovori koje ima potpisane s Nikeom, Red Bullom i Panasonicom.

Perez pokušava objediniti sve zainteresirane strane kako bi realizirao posao, što je vrlo komplicirana operacija s obzirom na činjenicu da Neymarov ugovor djelomično u vlasništvu drže Santos, investitorski pool i sam nogometašev otac.

Real Neymaru nudi 10 miliona eura godišnje plaće, a prepustio bi mu 30 posto prava na ime.

Najzanimljivije od svega, u posao će na ovaj ili onaj način morati biti uključena i Barcelona. Neymar je ranije potpisao predugovor s katalonskim klubom. Čak i da na kraju završi u Madridu, Marca navodi da će na računu mrskih rivala završiti Perezovih 40 miliona eura samo na ime odštete.