Nogomet
0

Barcelona će za dovođenje Neymara izdvojiti 72 miliona eura

Totalsport
Neymar (Foto: AFP)
Neymar (Foto: AFP)
Prema pisanju španskog AS-a, nogometni div Barcelona platit će sveukupno oko 72 miliona eura za dovođenje Brazilca Neymara.

U nedjelju je objavljeno da su Barcelona i brazilski klub Santos postigli dogovor oko transfera 21-godišnjeg napadača na Nou Camp, no detalji samog transfera (otkupna cijena i bonusi) i nisu najjasniji.

AS tvrdi da će Barcelona Santosu isplatiti 32 miliona eura, dok će preostalih 40 uplatiti na račun igrača i njegovog oca kao bonus za potpisivanje ugovora. Neymar i otac su navodno već primili 10 miliona eura prošlog ljeta, kada je Brazilac potpisao, kako se vjeruje, predugovor s katalonskim klubom.

Real Madrid, koji je također bio zainteresiran za Brazilčeve usluge, je navodno bio spreman platiti i 60 miliona eura igraču i njegovom ocu, što je nagnalo Barcelonu da ovako "suludo" isplati silne milione.

Ukoliko je sve istina, onda riječi trenera Barcelone, Tita Vilanove, i nisu toliko iskrene s obzirom da je čestitao Neymaru što je izabrao sportski projekt ispred novca.