Nogomet
0

Manchester City šokirao Barcelonu ponudom od 118 miliona eura za Neymara

Klix.ba
Neymar
Neymar
Manchester City je neugodno iznenadio zvaničnike Barcelone poslavši Santosu ponudu za Neymara vrijednu 118 miliona eura.

"Nemoralna" ponuda Građana za usluge brazilskog čarobnjaka Neymara je šokirala zvaničnike Barcelone, ekipe koja ima potpisan predugovor sa pomenutim igračem.

Šef Barcelone, Raul Sanllehi, u četvrtak je obavio neuspješne pregovore sa zvaničnicima Santosa, a ove sedmice će razgovarati sa Neymarom i njegovim ocem. Brazilski klub je spreman poništiti dogovor s Barcelonom i platiti penale, jer će i u tom slučaju mnogo zaraditi ako prihvate ponudu Cityja.

Suma od 118 miliona se čini ogromnom, ali direktori Cityja i Barcelone znaju da mogu računati na veliku zaradu od marketinga koristeći Neymarovo ime.

Santos je postavio odštetu za Neymara na 65 miliona eura, a Barcelona vrši pritisak na Santos da pristane na 21 milion eura, plus već isplaćenih 10 miliona eura zbog prava prednosti pri kupovini. Međutim, City je spreman ponuditi mnogo više, a u Brazilu se nalazi i delegacija Real Madrida, koja je također stigla po Neymara.