Nogomet
3

Marca: Ancelotti je prvi kandidat za Mourinhovog nasljednika

Totalsport
Carlo Ancelotti (Foto: AFP)
Carlo Ancelotti (Foto: AFP)
Talijanski stručnjak Carlo Ancelotti najveći je kandidat za nasljednika Josea Mourinha na klupi Real Madrida, piše u petak Marca.

Madridski dnevnik praktično više uopće ne stavlja upitnike iza tvrdnje da će Mourinho od sljedeće sezone ponovno voditi Chelsea i to, ističe Marca, zato što to sam tako želi. S Realom je navodno već prije nekoliko mjeseci dogovorio raskid ugovora, pa u "kraljevskom klubu" već razmišljaju o njegovom nasljedniku.

U najboljoj je poziciji Ancelotti koji trenutno vodi PSG prema naslovu francuskog prvaka. Iako u klubu s Parka prinčeva ima ugovor do 2014. godine, dogovor o ranijem raskidu se uvijek može postići, što pokazuje i Mourinhov primjer.

Ancelotti je, piše Marca, bio kandidat za trenera Reala i 2008. godine nakon što je s Milanom osvojio dva naslova u Ligi prvaka. Njegova sposobnost da vodi svlačionicu punu zvijezda i da se nosi s pritiskom, kao i primjerena saradnja s čelnicima kluba i medijima gdje god je radio, u potpunoj su suprotnosti s Mourinhovom erom u Realu, dodaje ugledni dnevni list.

Ono što trenutno nije Ancelottijev adut je relativno mala popularnost među navijačima Reala koji su u anketama prednost davali drugim trenerima, ponajprije menadžeru Swanseaja Michaelu Laudrupu.