Nogomet
0

Maradonin nasljednik nepoznat, navijači vrijeđaju Grondonu

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Predsjednik Argentinskog nogometnog saveza (AFA) Julio Grondona ustvrdio je kako još uvijek nema kandidata za nasljednika dosadašnjeg selektora Diega Maradone koji je u utorak dobio otkaz.

Ili, kako će to pojasniti Grondona:

"Niko nije dobio otkaz. Odlučili smo samo da nećemo produžiti ugovor s Maradonom jer se nismo mogli dogovoriti oko uvjeta. Najveći prijepor je nastao oko promjene dijela Diegovih saradnika.

Nije tajna da je Maradona svoj ostanak na klupi “gauča” uvjetovao ostankom svih svojih asistenata na što Grondona nije htio pristati. Izvršni odbor je potom jednoglasno odlučio da s najvećim argentinskim nogometašem u povijesti neće biti produžen izbornički ugovor.

Reprezentaciju će tako u prijateljskoj utakmici protiv Irske, u Dublinu 11. augusta, voditiselektor mlade vrste Sergio Batista koji je odveo Argentinu do olimpijskog zlata prije dvije godine. Gordona tvrdi da bi se Batista na tom mjestu mogao zadržati neko vrijeme.

" Imamo vremena za imenovanje stručnog stožera. Ni o kome još nismo razmišljali. Batista je zaposlenik saveza tako da će popuniti rupu dok ne nađemo rješenje",- rekao je Grondona i još se jednom osvrnuo na Maradonu.

"Kad se ne možete složiti s nekim koga volite, ne možete biti sretni. Uvijek sam želio razgovarati s njim, ali katkad je to teško. Ovo očito nije bio dobar trenutak."

No, neki drugi članovi AFA-e, poput glavnog tajnika Josea Luisa Meisznera, nisu nimalo tužni zbog Maradonina odlaska.

"Bio bih licemjer kad ne bih priznao da je postojala opća antipatija prema nekoliko aspekata ciklusa koji je završio sa Svjetskim prvenstvom. Od Maradone nismo vidjeli nikakvu namjeru da pokaže poniznost, da kaže da je mogao neke stvari napraviti bolje", izjavio je Meiszner.

Maradona je na jedvite jade izborio plasman na SP u Južnoafričku Republiku gdje je ispao u četvrtfinalu nakon kraha protiv Njemačke (0-4). To, međutim, nije previše smetalo navijačkom puku za koji je i dalje ikona. Tako su se svega nekoliko sati nakon objave vijesti da s Maradonom neće biti produžen ugovor na zgradi u kojoj je smještena AFA pojavili grafiti kojima se grubo vrijeđa predsjednik saveza.