Nogomet
0

Ostaje li Maradona na klupi Argentine znat će se danas

Totalsport
Diego Maradona (Foto: AP)
Diego Maradona (Foto: AP)
Održan je dugo najavljivani sastanak između predsjednika Argentinskog nogometnog saveza (AFA) Julia Grondone i selektora reprezentacije Diega Maradone. Nakon njega još uvijek nije poznato ostaje li Maradona i dalje na klupi “gauča”.

Prema argentinskim medijima, sastanak je trajao duže od dva sata, a nakon njega se oglasio glasnogovornik AFA-a Ernesto Cherquis Bialo: "Bio je to dug sastanak na kojem se analizirala trenutna situacija tima i njegova budućnost. Odluka o nastavku suradnje bit će donesena sutra. Ne mogu reći da li je postignut dogovor. Predsjednik je sastavio izvještaj i prezentirat će ga sutra Izvršnom odboru saveza."

Maradona je uoči sastanka javno poručio da želi ostati na čelu argentinske reprezentacije, ali pod svojim uvjetima: "Želim ostati selektor, ali pod nepromijenjenim okolnostima. To znači da i dalje želim kompletan stručni stožer iz Južne Afrike na okupu. Nastavak saradnje znači da ću i dalje sarađivati s ljudima koje ja izaberem", rekao je Maradona.

Klupu argentinske reprezentacije “mali zeleni” je preuzeo u decembru 2008. godine, a nakon dosta problema u kvalifikacijskom ciklusu za SP, u Južnoj Africi je njegova ekipa grubo zaustavljena od Njemačke u četvrtfinalu s čak 4-0.