Carlos Bilardo
0

"Maradona bi se mogao vratiti na mjesto selektora"

Totalsport
Diego Maradona (Foto: Reuters)
Diego Maradona (Foto: Reuters)
Iako ga je Diego Maradona označio kao čovjeka koji mu je zabio nož u leđa, direktor argentinske nogometne reprezentzacije Carlos Bilardo izjavio je kako bi se “mali zeleni” mogao vratiti na klupu “gauča”.

Maradoni je, podsjetimo, sa završetkom Svjetskog prvenstva u Južnoj Africi, gdje je Argentina ispala u četvrtfinalu, istekao ugovor.

Iako je krenuo u pregovore s Argentinskim nogometnim savezom (AFA) oko potpisivanja novog ugovora, postavio je uvjete koje predsjednik AFA-e Julio Grondona nije htio prihvatiti. Nakon svega je Izvršni odbor AFA-e jednoglasno odlučio da Maradoni neće ponuditi nastavak saradnje.

Maradona je nakon toga za sve optužio Bilarda, izjavivši da ga je direktor reprezentacije izdao.

"Dok smo još tugovali zbog poraza od Njemačke, Bilardo je već radio u sjeni, pokušavajući me se riješiti", kazao je Maradona.

Uprkos svemu, Bilardo nije isključio mogućnost da se Maradona ponovno nađe na istoj funkciji.

"Diego Maradona bi se mogao vratiti. Nisam mu zatvorio vrata. Ako dođe na razgovor s Grondonom, ne znam šta bi se moglo dogoditi. Sve je pitanje razgovora", rekao je Bilardo za "Todo Noticias".

"Moj je posao predložiti ljude koji mogu preuzeti funkciju selektora, a onda Izvršni odbor odlučuje. Postoji mogućnost još jednog sastanka između Maradone i AFA-e", zaključio je Bilardo.