Diego Maradona
0

"Želim opet biti selektor Argentine"

Totalsport
Diego Maradona (Foto: Reuters)
Diego Maradona (Foto: Reuters)
Dao bih život da mogu ponovno biti selektor Argentine - izjavio je u intervjuu za Fox Sports Diego Maradona kojem Argentinski nogometni savez (AFA) nakon SP-a nije produžio ugovor.

Jedan od najvećih nogometaša svih vremena odveo je "gauče" do četvrtfinala Mundijala u Južnoj Africi, da bi im put do polufinala zapriječila Njemačka pobjedom 4-0.

Taj poraz još uvijek peče Maradonu koji nakon SP-a nije uspio dogovoriti uslove nastavka saradnje s predsjednikom AFA-e Juliom Grondonom koji je zahtijevao da se odrekne svojih dotadašnjih pomoćnika.

"Dao bih ruku da mogu ponovno biti s reprezentacijom. Ma, dao bih život da mogu opet biti selektor. Mislim da imam šanse za to. Gladan sam osvete za ispadanje na SP-u", poručio je Maradona.

Argentinci još uvijek nisu imenovali novog selektora, a nacionalni tim u dvije prijateljske utakmice kao prelazno rješenje vodio je Sergio Batista. Pod njegovim su vodstvom "gauči" najprije savladali Irsku s 1-0, a potom deklasirali svjetske prvake Špance s 4-1. Batista je, dakako, nakon toga postao prvi favorit za selektorsku poziciju, ali Maradona se svejedno nada svom povratku. Tvrdi da ima podršku predsjednice države Cristine Fernandez i njenog supruga, bivšeg predsjednika Nestora Kirchnera.

"Kirchner mi je rekao da je uznemiren činjenicom da mi nije produžen ugovor i da mi daje punu podršku. Rekao mi je da se on i Cristina nadaju da ću se vratiti na mjesto selektora", zaključio je Maradona.