Želi učiti od Josea
15

Maradona: Mourinho je najbolji trener, bolji od Guardiole, Solari neće imati podršku

Klix.ba
Diego Armando Maradona (Foto: EPA-EFE)
Diego Armando Maradona (Foto: EPA-EFE)
Legendarni Argentinac Diego Armando Maradona kazao je u razgovoru za špansku Marcu da je Jose Mourinho najbolji trener na svijetu i da bi volio otići u Manchester i pitati ga mnoge stvari o nogometu.

Maradona je kazao da se još uvijek želi razvijati kao trener te da bi trebao otići u Manchester gdje bi trenera Crvenih đavola Josea Mourinha volio pitati neke stvari. Također, on smatra da je Mourinho bolji od Guardiole.

"Moram još uvijek učiti kao trener, mislim da trebam otići u Manchester i pitati Mourinha za mnoge stvari. Za mene je Mourinho, bez dileme, najbolji trener svijeta. Odao bih priznanje i Guardioli koji je iskoristio sve što mu je Johan Cruyff dao, ali još jednom moram reći, nije Guardiola izmislio tika-taku, već Cruyff. Pep danas može izabrati kojeg poželi igrača na svijetu i tako sebi olakša posao", rekao je Maradona.

Nakon toga, on je rekao kako će se Lionel Messi vjerovatno vratiti u reprezentaciju Argentine, ali da će se o tome tek pričati u budućnosti. Što se tiče novog trenera Real Madrida, Santiaga Solarija, Maradona misli da se neće previše zadržati na klupi Kraljevskog kluba.

"Mislim da Solari neće imati dovoljno podrške. Ako je postavljen na tu poziciju, onda ima podršku predsjednika Real Madrida, ali mislim da je neće imati dugo. Treneri imaju životni vijek i mislim da njegov nije dug. Ako me pitate o Zidaneu, nije isto govoriti o njemu i Scolariju u istoj rečenici", kazao je Maradona.