Claudio Paul Caniggia
0

"Maradona je zaslužio još jednu šansu"

Totalsport
Maradona (Foto: SkyNews)
Maradona (Foto: SkyNews)
Sergio Batista će još kratko vrijeme boraviti na dužnosti selektora argentinske nogometne reprezentacije, a tamošnji savez (AFA) još nije pronašao dugoročnije rješenje.

Batista je zamijenio Diega Armanda Maradonu koji je na Svjetskom prvenstvu, na jugu Afrike, dovukao Argentinu do četvrtfinala, gdje su bili bez ikakve šanse u meču protiv Nijemaca (4-0).

Maradoni je to bila zadnja utakmica koju je odradio kao selektor, no i nakon njegovog odlaska mnogi reprezentativci te zemlje, kao i nekadašnji ugledni igrači, stoje iza Maradone.

Takvog stava je i danas 43-godišnji Claudio Paul Caniggia, igrač koji je, kako kaže Maradona, bio njegov "omiljeni partner u karijeri u napadu". Takva izjava uopće ne treba čuditi jer su osim strasti za nogometom gajili i sličnu strast za drogom u vrijeme devedesetih godina.

"Maradona je zaslužio još jednu šansu kao selektor. Znam da se moja izjava gleda iz drugog ugla jer sam i dan danas dobar prijatelj s njim, ali mislim da Diego još ima mnogo toga za reći kao selektor", bile su riječi dugokosog napadača, uz nastavak:

"Kod nas je pravilo da se svrgne selektor koji ne napravi uspjeh na Svjetskom prvenstvu, a uspjeh je valjda jedino naslov prvaka. No, za mene je ružno donositi sud nakon šest, sedam ili osam utakmica. To mora biti projekt, a Maradona je dovoljno jaka osoba da iznese sve na svojim leđima. Ja bih mu pružio ruku još jednom", završio je Caniggia.