Nogomet
0

Maradona: Grondona je jadna budala, Messi je zaslužan za gol a ne moj raniji odlazak

Totalsport
Foto: EPA
Foto: EPA
Proslavljeni argentinski nogometaš Diego Maradona nazvao je predsjednika Argentinskog saveza (AFA) Julia Grondona budalom, nakon što je ovaj izjavio da Maradona donosi nesreću reprezentaciji.

Maradona je u subotu uživo s tribina u Belo Horizonteu pratio utakmicu 2. kola grupe F između Argentine i Irana, no nije ostao do kraja. Maradona je stadion napustio svega nekoliko minuta prije kraja, te nije dočekao jedini pogodak na utakmici koji je Lionel Messi postigao u 91. minuti susreta. Na tribinama je bio i predsjednik Argentinskog saveza, koji je nakon utakmice rekao:

"Donosi nam nesreću. Čim je otišao pobijedili smo!"

Maradona je kasnije te večeri odrađivao svoju televizijsku emisiju vezanu za Svjetsko prvenstvo u Brazilu, De Zurda, u kojoj je odgovorio svom bivšem šefu:

"Jadna budala! Misli da je pogodak pao jer sam ja otišao. Messi je zaslužan za taj gol, a ne moj odlazak", rekao je Maradona, pa poručio:

"Želim mu reći da sve što imam da sam ja sam zaradio i stvorio. On je sve svoje stekao novcem od FIFA-e."

Podsjetimo, Grondona i Maradona su na "ratnoj nozi" još od Svjetskog prvenstva u Južnoj Africi 2010. godine, tačnije njegovog završetka, jer je prvak svijeta iz 1986. godine odbio promijeniti svoj stručni štab na zahtjev predsjednika saveza nakon ispadanja u četvrtfinalu od Njemačke. Maradona je potom podnio ostavku, dok je Grondona tvrdio da mu je uručen otkaz.

Argentina u Brazilu nakon dva kola ima maksimalnih šest bodova, ali uz prilično neuvjerljivu igru.

"Argentina još nije na pravom putu, ali i dalje je kandidat za naslov prvaka", zaključio je Maradona.