Nogomet
50

Maradona: Brazil nije zaslužio ni jedanaesterce!

Totalsport
Foto: EPA
Foto: EPA
Ponajbolji nogometaš svih vremena Diego Armando Maradona nastavlja plijeniti pozornost za vrijeme Svjetskog prvenstva u Brazilu svojim pomalo kontroverznim izjavama.

Ovoga se puta bivši reprezentativac Argentine obrušio na Brazilce, za koje smatra da nisu zaslužili ni jedanaesterce u utakmici osmine finala protiv Čilea, a kamoli prolazak dalje. Podsjetimo, Brazil je nakon 1:1 u regularnom dijelu i produžecima slavio s 3:2 pri izvođenju udaraca s bijele tačke.

"Brazil je utakmicu završio na koljenima, bez imalo napadačke igre. Nije zaslužio ni da izbori penale! Jako sam se razočarao", rekao je Maradona, pa nastavio:

"Neymar je imao fizičkih problema i u potpunosti se izgubio u nastavku utakmice. Da budem iskren Čile je u potpunosti zaslužio proći dalje", rekao je Argentinac koji u idućem protivniku Brazilaca, Kolumbiji, vidi veliku ekipu.

"Kolumbija igra uzbudljiv i dinamičan nogomet. Vidi se da su gladni uspjeha i da jako vole trčati terenom. Ne kažem da su sila na ovom prvenstvu, ali ako ovako nastave, pazite ih se. James Rodriguez vodi igru, kontrolira tempo utakmice, a pritom se neizmjerno troši. Svi smo na ovom prvenstvu pričali samo o Lionelu Messiju, Neymaru i Cristianu Ronaldu, a onda se pojavio James", veli Maradona.

Rodriguez je trenutno vodeći strijelac Svjetskog prvenstva s pet postignutih pogodaka.