U nedjelju
117

Manijaci pozvali Željovce na protestni skup Palestinske zajednice u Bosni i Hercegovini

E. K.
Manijaci na utakmici protiv Širokog Brijega pružili podršku Palestini (Foto: Klix.ba)
Manijaci na utakmici protiv Širokog Brijega pružili podršku Palestini (Foto: Klix.ba)
Navijači Fudbalskog kluba Željezničar Manijaci organizovano će se pridružiti protestima Palestinske zajednice u Bosni i Hercegovini.
Kako je objavljeno na zvaničnoj stranici, popularnih Manijaka, oni su uvijek podržavali palestinski narod te će se u nedjelju okupiti kako bi im pružili podršku u teškim trenucima.

"Palestinska zajednica u BiH organizovat će protestni skup u nedjelju na platou prekoputa Vijećnice povodom stradanja i sistemskog ubijanja Palestinaca na teritoriji Gaze i Zapadne obale. S obzirom da smo mi kao grupa uvijek podržavali palestinski narod i njihovu borbu, grupa je odlučila organizovano odazvati se protestima u nedjelju.

Manijaci i Željovci, na skup u nedjelju povedite svoje bližnje. Dođite sa svojim porodicama i objasnite im zašto je palestinska stvar i naša stvar.

[FBPOST]https://www.facebook.com/TM1987/posts/pfbid0ACqj31DaRZiQ2331SBRvxkn2KekqSFcKvVphHZLHtJ4RLrXnajCk5VTp7jsNV3qhl[/FBPOST]

Grupa će se u nedjelju okupiti u parku pored džamije u blizini Papagajke u 11:30 sati te ćemo se s tog mjesta zajedno uputiti na protestni skup.

Također, u saradnji sa Pomozi.ba, na sutrašnjoj utakmici bit će postavljene kutije za donaciju za pomoć palestinskom narodu. Kutije će biti postavljene na svim tribinama.

Razlikuju nam se samo boje, mi smo oni što ne daju na svoje", navodi se u njihovoj objavi.

Protestni skup je na programu u nedjelju na platou prekoputa Vijećnice.