Nogomet
667

Manijaci i Horde zla pripremaju spektakl na Koševu u uzvratnim evropskim utakmicama

Piše: Edin Isanović
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Željezničar će u utorak na Koševu odigrati uzvratnu utakmicu 2. pretkola Lige prvaka. Rezultat od 4:3 iz prvog meča u Plzenu nudi priliku da se Plavi, uz maksimalan napor i dozu sreće, plasiraju u narednu rundu.

Dva dana poslije na najveći bh. stadion stiže Kukesi koji će, u okviru 2. pretkola Evropske lige, odmjeriti snage sa Sarajevom. Prvi dvoboj u glavnom albanskom gradu okončan je pobjedom domaćih od 3:2.

Navijači Želje stvorit će paklenu atmosferu

Plavom i Bordo timu za konačan uspjeh bit će potrebna velika podrška sa tribina. Fanatici kojima su Željo i Sarajevo jedna od životnih svetinja dat će sve od sebe za pozitivan rezultat na terenu. U subotu je počela prodaja ulaznica za uzvratni meč aktuelnog bh. prvaka sa Viktorijom. Potražanja za kartama je izvenredna i Željezničar će imati ogromnu podršku sa tribina.

To će u sudaru sa češkim predstavnikom biti moćno oružje za stvaranje pozitivne slike, ali i veliki podstrek da izabranici Amara Osima igraju do posljednjeg atoma snage. Bez, dvojbe veličanstvena atmosfera čeka Čehe na Koševu.

Manijaci će biti dvanaesti igrač, a Viktorija će se naći između vatrenih igrača i paklenih tribina. Takvo jedinstvo "duha i tijela" može srušiti favorizovane goste.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

"Volim te, Saraj'vo"

Tim sa Koševa razočaravajuće je izgubio od Kukesija u prvom okršaju 3:2. Bordo tim u revanšu ima veliku priliku da popravi dojam i stigne na megdan Metalurgu iz Ukrajnine u 3. pretkolu.

Stoga će navijači tima sa Koševa čvrsto stati uz izabranike Husrefa Musemića. Uostalom pristalice Sarajeva su uvijek uz klub, i u dobru i u zlu. Bit će potrebni u četvrtak možda više nego ikada.

Horde zla će biti jedan od važnijih faktora ove nogometne predstave. Albanskom timu ovo će biti tek četvrti evropski susret.

Vjerovatno će biti impresionirani ambijentom, a to nudi veliku priliku Sarajevu. Kada sa istoka i sjevera hukne "Volim te Saraj'vo", to će dodatno motivisati Džakmića i saigrače da dođu do konačnog cilja- pobjede.

Bez punih tribina, nema pravog nogometa, a bez prave podrške, nema ni prave igre. Stoga će Željezničaru i Sarajevu itekako biti potrebna pomoć navijača. Ipak, temelj svega je strpljenje. Za prolaz dalje i jednima i drugima potrebna je minimalna pobjeda. Ne zaboravimo da to donosi i 1:0.