Otkrio detalje
90

Maneov punac progovorio o ugovorenom braku: Nisam oklijevao da prihvatim njegov zahtjev

N. M.
Foto: Montaža/Twitter
Foto: Montaža/Twitter
Proslavljeni senegalski nogometaš Sadio Mane (31) oženio je 7. januara u svojoj domovini trinaest godina mlađu Aishu Tamba (18), koja je tek postala punoljetna.

Prvi put se danas od sklapanja tog braka oglasio Aishin otac Amadou Tamba, koji je potvrdio da se radilo o ugovorenom braku između dvije porodice koje se jako dugo poznaju.

"Dobrovoljno je prihvatila brak sa Sadiom, ali smo je kao roditelji savjetovali da se slobodno odluči, Bog je učinio ono što je najbolje za nju", rekao je otac Maneove supruge potvrdivši da Sadio i Aisha nisu izlazili skupa prije nego su ušli u brak.

"Znao sam da su Sadio i cijela njegova porodica jako dobri i skromni ljudi. Sadio je samo odraz svoje porodice. Međutim, i ja sam kao otac morao znati više o njemu, njegovom obrazovanju, njegovoj vjeri u Boga, poniznosti. I saznao sam mnogo više da je on dobra osoba. Sadio i ja puno pričamo o projektima, ali pričamo i o životu općenito i on me je mnogo toga naučio iako je još mlad. On zna mnogo o životu, a ja sam mnogo naučio od njega. Dakle, zato nisam oklijevao da prihvatim njegov zahtjev da se oženi Aishom", dodao je Amadou.

Inače, Amadou Tamba radi u građevinskoj industriji te je otkrio da blisko sarađuje sa Maneom i njegovom porodicom na brojnim projektima još od 2013. godine.

Podsjećamo, Mane je trenutno član saudijskog Al Nassra, gdje je saigrač s Cristianom Ronaldom, a ranije je ostavio dubok trag u Liverpoolu, noseći dres Redsa šest godina i osvojivši s ovim timom Ligu prvaka.