Italijan smiruje euforiju
0

Mancini: United je još uvijek iznad nas

Totalsport
Roberto Mancini (Foto: Reuters)
Roberto Mancini (Foto: Reuters)
Italijanski strateg na klupi Manchester Cityja Roberto Mancini smiruje euforiju nakon velike pobjede na Old Traffordu nad gradskim rivalom Manchester Unitedom od 6-1.

Nakon jedne od najvećih pobjeda u historiji Manchester Cityja Mancini smatra da je prerano za otpisivati neke od rivala za naslov u Premiershipu.

"Još uvijek imam veliki respekt prema Unitedu, a osim njih tri ili četiri ekipe mogu do naslova. Mislim da je Manchester United još uvijek iznad nas kao klub, a mi to možemo promijeniti samo ukoliko osvojimo prvenstvo i tek tada možemo reći da smo bolji od Uniteda", smatra Mancini kojeg je nekoliko dana uoči velikog sudara u Manchesteru pohvalio kolega s klupe rivala Alex Ferguson zbog načina na koji je riješio problem oko Carlosa Teveza.

U svojoj ekipi Mancini ima još jednog vrlo neobuzdanog igrača koji je u gradskom derbiju odigrao možda i najbolju utakmicu od dolaska iz Intera.

"Ako ćemo govoriti o Mariju Balotelliju - nogometašu, mislim da je među najboljih pet na svijetu, a njegov problem je što zbog mladosti upada u probleme. Zbog njega se nadam da će se smiriti u glavi i ako to učini postat će jedan od tri najbolja igrača na svijetu, uz bok Cristianu Ronaldu i Messiju", izjavio je Italijan, te se još malo osvrnuo na samu utakmicu protiv Manchester Uniteda.

"Igrali smo s dva napadača jer sam gledajući posljednje utakmice Uniteda uvidio da protivnici stvaraju puno šansi, a mi inače igramo vrlo dobro s dva napadača i zato smo pobijedili. Ne može se puno ekipa pohvaliti pobjedama na Old Traffordu, a na kraju osvojili smo 'samo' tri boda za ovu pobjedu – ne šest, nego tri", zaključio je Mancini.