Utakmica između Uniteda i Cityja
0

Ferguson prije derbija podržava Mancinija

Totalsport
Alex Ferguson
Alex Ferguson
U nedjelju je na Old Traffordu na rasporedu veliki mančesterski derbi. United (2. mjesto) i City (1. mjesto) su ove sezone dvije najbolje nogometne momčadi u Premiershipu, pa time ovaj ogled dobiva još više na interesu.

Uoči njega je legendarni trener s Old Trafforda Alex Ferguson poslao dosta pohvala kolegi na drugoj strani, Talijanu Robertu Manciniju.

"Imam samo riječi pohvale za Mancinija i njegov rad u Cityju. Prije svega mislim na njegov gard i autoritet. U pitanju je naravno slučaj Tevez, a Mancini se zaista pokazao kao pravi menadžer", rekao je Fergsuon i nastavio:

"Ovo nema veze s Tevezom koji je bio kod mene i koji je, uz svađu, otišao. Stvar je da se Mancini na pravi način bori protiv svega protiv čega se danas svaki trener mora boriti".

Ferguson je zaključio:

"Igrači i menadžeri gotovo potpuno kontroliraju današnji nogometni svijet protiv kojeg se treba boriti. Menadžer u svakom klubu ima hiljadu poslova i gotovo se samo čudom može održati red. Onaj koji to uspije je velikan, a Mancini radi svoj posao na odličan način".