Nogomet
0

Mancini: Ljajić ne trenira uvijek kako treba, igrač je koji mora praviti razliku na terenu

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Inter je u nedjelju pobijedio Palermo rezultatom 3:1 u utakmici 28. kola talijanske Serije A te se još uvijek bori za plasman u Ligu prvaka naredne sezone. Ipak, ekipa igra u promjenjivoj formi, a jedan od razloga je to što igrači od kojih se ponajviše očekuje nerijetko zakažu. Među njima je srbijanski reprezentativac Adem Ljajić.

Inter želi treću poziciju na tabeli na kojoj se nalazi Roma sa pet bodova prednosti.

"Protiv Palerma smo trebali na poluvremenu voditi rezultatom 3:0, ali smo pravili naivne greške. Moramo ih ispraviti. Igrali smo dobro i protiv Juventusa, ali je rezultat nažalost bio negativan. Ipak, nadam se da ćemo nastaviti dobro igrati. Pristup je dobar", izjavio je Mancini.

Trener Intera je kritikovao Adema Ljajića, ali i istakao da mu se sviđa kao igrač.

"Ljajić mi se veoma sviđa kao nogometaš i on to zna, no, ponekad ne radi dobro na treninzima i ima loš pristup. U nogama je sjajan, ali u glavi ima problema. Takav igrač mora napraviti razliku na utakmici. Imamo još nekoliko sličnih igrača u ekipi", rekao je Mancini.

Spomenuo je još dvojicu svojih igrača, Ivana Perišića i Geoffreyka Kondogbiju.

"Perišić se još uvijek navikava na talijanski nogomet, koji je dosta drugačiji od njemačkog. Kondogbija je sve bolji. Ova dvojica igrača su budućnost Intera", dodao je talijanski stručnjak.

Naredne utakmice su odlučujuće u borbi za treće mjesto, a do kraja sezone je preostalo još deset kola. Inter će 19. marta igrati protiv Rome.

"Ne znam da li će ta utakmica biti odlučujuća. Još uvijek je sve moguće. Imali smo ogromna očekivanja na početku sezone, a sada nam je preostalo da se borimo za gornji dio tabele. Cilj nam je treće mjesto", jasan je bio Mancini.