Nogomet
0

Mancini: Johnson mora promijeniti način razmišljanja

Totalsport
Roberto Mancini (Foto: Reuters)
Roberto Mancini (Foto: Reuters)
Šef Manchester Cityja, talijanski stručnjak Roberto Mancini, kritikovao je bivšeg nogometaša Middlesbrougha Adama Johnsona te mu savjetovao kako da još više iskoristi svoj potencijal.

Nakon utakmice u kojoj je City slavio 5-2 u Carling Cupu u srijedu protiv Wolvesa, Mancini je uprkos dobroj napadačkoj igri nezadovoljan angažmanom Johnsona u odbrani, te njegovim načinom razmišljanja.

On nekad razmišlja ovako: "U ovoj utakmici sam postigao pogodak i imao jednu asistenciju, to je sasvim dovoljno".

Mislim da Adam kao mlad igrač može puno toga poboljšati u svojoj igri. Treba promijeniti način razmišljanja. "U ovoj utakmici sam postigao gol, i imao jednu asistenciju, sada idem po drugi gol i još jednu asistenciju, i vraćam se u odbranu", tako bi trebao razmišljati, slikovito je objasnio Mancini te se okrenuo pohvalama:

"Adam može učiniti bilo šta ako to želi. Moje mišljenje je da ima sve predispozicije da postane jedan od najboljih krilnih napadača. Mlad je i igra svoju treću sezonu u Premiershipu. Razočaran sam kada na terenu ne pruži svoj maksimum. On je naš jedini krilni napadač i logično je da ne može igrati u svakoj utakmici. No, ako bi slijedio moje upute mogao bi dobiti puno više prilika", uvjeren Talijan.