Nakon kiksa kod Fulhama
0

Mancini: Nemam dovoljno igrača

Sarajevo-x.com
Roberto Mancini (Foto: Reuters)
Roberto Mancini (Foto: Reuters)
Menadžer Manchester Cityja Roberto Mancini tvrdi da je njegov tim ispustio prednost od 2-0 na gostovanju kod Fulhama zbog toga što nema dovoljno igrača.

Mega-bogati arapski vlasnici kluba potrošili su više od 300 miliona funti na pojačanja u protekle tri godine. No, Mancini nije do kraja zadovoljan. "Nedostaje mi igrača. Mogu mijenjati jedino bekove i napadače. Imam samo dva veznjaka, jer su James Milner i Nigel de Jong povrijeđeni", kaže Mancini.

City, koji zauzima drugu poziciju u Premiershipu, imao je prednost od 2-0 protiv Fulhama, ali je susret završen 2-2 nakon što su pogodili Fulhamovi Bobby Zamora i Danny Murphy. Prethodno je Aguero postigao dva gola za City.

"Nakon 2-0 ovo je kao da smo izgubili, ali trebamo izvući pouke iz ovog meča. Dominirali smo 60 minuta, a postigli samo dva gola. Fulham je imao sjajnih 10-15 minuta, ali velike ekipe poput nas moraju imati veću kontrolu u igri. Razočaran sam, primili smo glupe golove. Ako ekipa gubi 2-0 to ne znači da će prestati igrati", ogorčen je italijanski stručnjak.

"Svi igrači moraju biti spremni da brane gol. Tih 10 minuta branili smo se s pet ili šest igrača koji nisu dovoljno dobri. Sretan sam zbog Aguera, međutim, bolje će biti da sljedeći put on pogodi jednom, a mi pobijedimo", dodao je Mancini, prenosti britanski tabloid The Sun.