"Nije bio ni faul"
0

Manchester City uložio žalbu zbog crvenog kartona Kompanyju

Totalsport
Vincent Kompany (Foto: Arhiv/AFP)
Vincent Kompany (Foto: Arhiv/AFP)
Aktuelni engleski prvak Manchester City uložio je službenu žalbu zbog crvenog kartona kojeg je na nedjeljnom gostovanju kod Arsenala u 22. kolu Premiershipa dobio belgijski odbrambeni igrač Vincent Kompany.

U meču u kojem je Manchester City iskoristio prednost igrača više od 10. minute kada je Arsenal ostao bez isključenog Laurenta Koscielnyja, pa sve do 76. i Kompanyjevog isključenja, te je slavio s 2-0, sudac Mike Dean je belgijskom odbrambenom igraču pokazao izravni crveni karton zbog starta s dvije noge na Arsenalovom veznom igraču Jacku Wilshereu.

Menadžer Mancester Cityja odmah nakon utakmice najavio je da će se njegov klub žaliti zbog crvenog kartona njihovom kapitenu.

"To uopće nije bio ni faul, a kamoli crveni karton. Kompany je ušao u duel i odnio loptu prije starta na Wilshereu. Žalit ćemo se, zašto bismo izgubili tako važnog igrača na tri utakmice zbog ničega?", rekao je Mancini.

Ukoliko Cityjeva žalba ne bude usvojena, Kompany će propustiti prvenstvene utakmice protiv Fulhama i QPR-a, te ogled 4. kola u FA Cupu protiv Crystal Palacea ili Stokea.