Treneri nakon derbija
0

Mancini: Zadovoljan sam igrom; Wenger: Nismo se uspjeli vratiti

Totalsport
Roberto Mancini i Arsene Wenger (Foto: AFP)
Roberto Mancini i Arsene Wenger (Foto: AFP)
Derbi 22. kola engleskog nogometnog prvenstva između Arsenala i Manchester Cityja na Emiratesu praktički je od početka bio jednosmjerna ulica. Od 10. minute domaćini su igrali bez isključenog Laurenta Koscielnyja, a gosti su slavili 2-0 pobjedu.

Nakon susreta trener aktuelnih prvaka Roberto Mancini izrazio je zadovoljstvo ostvarenom pobjedom, ali i nezadovoljstvo odlukom sudije Mikea Deana da u 75. minuti isključi kapitena Građana Vincenta Kompanyja zbog starta s dvije noge na Jacka Wilsherea.

"To nije bio crveni karton, definitivno nije. Jednom je nogom išao na loptu, a druga je bila sa strane. Mislim da je sudija pogriješio i žalit ćemo se", rekao je Mancini.

Što se tiče same utakmice, Mancini priznaje kako je rani crveni karton usmjerio tok.

"Kada igrate sa deset igrača, onda je vrlo teško. Ali mi smo dobro započeli, stajali smo vrlo visoko, pritiskali ih visoko. Nakon isključenja bilo je lakše. U drugom smo dijelu propustili realizirati tri ili četiri prilike i mogli smo dovesti utakmicu u neizvjesnost".

S druge strane, menadžer Arsenala Arsene Wenger bio je razočaran slabim startom u susret, kao i "olako primljenim golovima".

"Osjetio sam da smo startali previše plaho, sa premalo autoriteta. Dopustili smo im da nam diktiraju tempo u prvih deset minuta i bili smo kažnjeni. U drugom smo dijelu imali priliku vratiti se, ali nismo".

O isključenju Koscielnyja nakon povlačenja Edina Džeke, francuski je strateg rekao:

"Nisam ponovo vidio događaj. Bio sam iznenađen odlukom, ali čuo sam da je bilo penala. Moramo živjeti s tom odlukom, ali igrač manje ne znači da morate izgubiti. Mislim da smo primili dva jeftina gola, a kada imate 10 igrača i držite rezultat 0-0 nikad se ne zna".