Italijan ne gubi nadu
0

Mancini: Mentalitet mene i mojih igrača nalaže da ništa još nije gotovo

Totalsport
Roberto Mancini
Roberto Mancini
U derbi utakmici 27. kola engleske Premierlige nogometaši Manchester Cityja su na svom Etihadu pobijedili trećeplasirani Chelsea s 2-0...

Tako je i dalje razlika između Uniteda i Cityja na vrhu tabele ostala dvanaest bodova u korist ekipe Sir Alexa Fergusona, no menadžer Cityja Roberto Mancini opet odbija prihvatiti poraz u ovosezonskoj utrci s gradskim rivalom.

"Naravno da nije gotovo. Dvanaest bodova je prednost Uniteda, pa šta? Da su do kraja četiri kola onda bih rekao da je teško uhvatiti United, ali kada je ostalo jedanaest utakmica do kraja onda stvarno prihvatam izazov i mislim da nije sve gotovo. Mentalitet mene i mojih igrača je pobjednički i nikako u ovom trenutku, kada je toliko mnogo do kraja, ne mogu prihvatiti kako je sve gotovo", rekao je Mancini i dodao:

"Istina, Chelsea je imao penal kod 0-0, ali mislim da ne bi bilo pošteno da je on odlučio. Bili smo bolji i prije i nakon tog penala. Znam da nogomet može biti nepošten, ali je ovaj put završilo onako kako se igralo. Bili smo bolji i zaslužili smo tri boda".