"Ostalo još 12 utakmica"
6

Mancini: Oni koji govore da ću biti smijenjen ne razumiju nogomet

FENA
Roberto Mancini
Roberto Mancini
Roberto Mancini odbacio je spekulacije da bi Manchester City mogao raskinuti ugovor s njim, tvrdeći da oni koji govore o tome "ne razumiju nogomet".

Italijanski trener izjavio je da je njegov tim i dalje u utrci za naslov prvaka, navodeći da "tri ili četiri utakmice mogu promijeniti sve", prenosi Goal.com. Manchester City trenutno zaostaje 12 bodova za vodećim gradskim rivalom Manchester Unitedom.

"Počeli smo naš projekt prije tri godine. U te tri godine uvijek smo bili u vrhu, borimo se za titule, osvojili smo tri trofeja, a imamo šansu da ih ove godine osvojimo još. Oni koji pričaju o tome, ne razumiju nogomet. Ako Manchester City treba da me otpusti, onda bi i ostali timovi u Premier ligi trebali ostati bez menadžera", kazao je Mancini na pres-konferenciji uoči nedjeljnog meča FA kupa protiv Leeds Uniteda.

Na pitanje da li smatra da je borba za titulu završena, Italijan je odlučno odgovorio: "Nikada ne razmišljam na taj način. Imam drugačiji mentalitet, uvijek mislim da možemo sve osvojiti".

"Ostalo nam je još 12 utakmica. Dat ćemo sve od sebe, ne gledajući poredak jer to sada nije važno. Imamo dobar tim. Napravili smo neke greške i izgubili glupo nekoliko bodova. Nismo zaslužili da zaostajemo 12 bodova za Unitedom, ali je United zaslužio da u ovom trenutku bude prvi. No, vidjet ćemo šta će se do kraja događati. Ovo je težak period za nas jer smo izgubili sedam bodova u tri utakmice, ali to je tako u nogometu. Kada smatrate da je gotovo, tri ili četiri utakmice sve promijene. Sve dok ima nade, moramo vjerovati u sebe", kazao je menadžer Cityja.