Nogomet
13

Mancini konačno priznao: Utrka za naslov prvaka Engleske je izgubljena

Totalsport
Roberto Mancini (Foto: AFP)
Roberto Mancini (Foto: AFP)
Menadžer Manchester Cityja Roberto Mancini konačno je priznao da je utrka za odbranu naslova prvaka Engleske izgubljena.

Iako je do kraja preostalo devet utakmica i Cityju i vodećem gradskom rivalu Manchester Unitedu, menadžer Građana još je uoči reprezentativne pauze (početkom prošle sedmice) govorio o mogućim postocima za odbranu naslova prvaka. No, čini se da je Manciniju odmor tokom reprezentativnih utakmica dobro došao, te je shvatio da je nerealno očekivati da od 27 mogućih bodova njegova ekipa osvoji sve, a United izgubi čak 16! Naime, trenutna razlika iznosi 15 bodova.

"Utrka za naslov prvaka je gotova. Ali to ne znači da do kraja sezone možemo ležerno igrati. Moramo se boriti da sačuvamo drugu poziciju, te izborimo direktan plasman u Ligu prvaka. Uostalom, imamo još polufinale FA Cupa za igrati. Još nije kasno za trofej ove sezone", rekao je strateg Cityja, kojeg se u posljednje vrijeme povezuje s odlaskom na trenersku klupu trenutnog francuskog drugoligaša Monaca.

"Monaco je jedan od najambicioznijih klubova Francuske, ali već ionako imaju dobrog menadžera (Claudio Ranieri op.a.). Ja ću u Manchesteru ostati jako dugo vremena. Baš kao i Yaya Toure kojeg također novinari sele u neki drugi klub", zaključio je Talijan.