Favorit Guardiola
5

Manchester City ne razmišlja o dovođenju Mourinha

Totalsport
Jose Mourinho (Foto: Arhiv/AFP)
Jose Mourinho (Foto: Arhiv/AFP)
Ne postoji nikakva kombinacija da Jose Mourinho postane trener Manchester Cityja. Takav je stav stručnog vodstva kluba s Etihada, inače aktuelnog engleskog prvaka.

Čak i da Roberto Mancini uskoro dobije otkaz, City se neće okrenuti prema Joseu Mourinhu, koji, pak, ima prilično nestabilan status trenutno na mjestu trenera madridskog Reala.

O tome piše ovog četvrtak otočki Mirror, a tako tvrde neki od čelnika engleskog kluba, izvršni direktor Ferran Soriano i sportski direktor Txiki Begiristain. Obojica su, inače, u Manchester došli iz Barcelone, a Mirror navodi da su ista dvojica sportska radnika, dok su bili u katalonskom klubu, izričito bili protiv angažiranja Portugalca u Barcelonu.

Inače, njihov favorit, pa tako i kluba s Etihada, je Josep Guardiola koji se trenutno odmara od nogometa i živi u New Yorku. Mirror navodi da će sa nekada uspješnim trenerom Barcelone prvo razgovarati onog dana kada Mancini postane bivši u Cityju.

Treba reći da ovakvi navodi ne ugrožavaju poziciju Mancinija u klubu, već se za njega i dalje tvrdi da je relativno siguran na toj poziciji.